Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Certificaat voor verwerking van invasieve exoten

Japanse-Duizendknoop.jpg

Westra Groenrecycling B.V. heeft het certificaat ‘erkend verwerker invasieve exoten’. Met dit certificaat garanderen wij dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt.

Invasieve exoten
Invasieve exoten zijn planten die van nature niet in Nederland voorkomen, maar door hun explosieve groei toch ons land weten te bereiken. De reuzenberenklauw is hier een voorbeeld van. Het gevaar van deze planten is dat ze andere plantensoorten verdringen en ze kunnen funderingen en dijklichamen aantasten.

Erkend verwerker
Bij Westra Groenrecycling B.V. in Harlingen verwerken we plantenresten en wortels. Dit kunnen ook invasieve exoten zijn zoals:

  • Japanse(aziatische) duizenknoop
  • Grote waternavel
  • Reuzenberenklauw
  • Watercrassula
  • En de vele variaten hiervan

Wij nemen deze groene restroom in en composteren we het. Tijdens dit proces maken we de plantenresten en zaden onschadelijk door een constante hoge temperatuurbereik en hygiënisch werken, zo voorkomen we verdere verspreiding.

Meer weten? Neem dan gerust contact op met: Wilco van der Woude (0517-431350 of w.woude@westra.nl)

Certificaat Westra Groenrecycling 'Erkend verwerker invasieve exoten

BVOR - Invasieve exoten

Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA