Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Landelijke compostdag 2019

Het is bijna weer zover: de landelijke compostdag! Ook dit jaar doet Westra Groenrecycling BV mee. Samen met de gemeenten Harlingen en Waadhoeke bieden we gratis compost aan.

Gratis compost
De landelijke compostdag is zaterdag 30 maart 2019. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners gebruik kunnen maken van dit aanbod, mag u per persoon een halve kuub compost ophalen. Er ligt een flinke berg, maar let op: OP=OP.

Voor de inwoners van gemeente Harlingen:
Datum: vrijdag 29 maart 2019
Afhaalpunt: Gemeentewerken, Westerzeedijk 9 en 11
Tijd: 13.00 – 18.00 uur

Voor de inwoners van gemeente Waadhoeke:
Datum: vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart 2019
Afhaalpunt: Westra Franeker, Voltastraat 9 (Dit is één van de afhaalpunten)
Tijd: vrijdag 13.00 – 16.30 uur / zaterdag 9.00 – 13.00 uur

Waarom compost?
De planten, bomen, struiken en/of bloemen in uw tuin houden van een vruchtbare bodem. Jaarlijks hebben ze een flinke dosis voedingsstoffen nodig om goed te groeien. In compost zitten deze voedingsstoffen. Compost bestaat namelijk uit plantaardige resten, zoals grasmaaisel, bladeren en snoeihout. Met compost stimuleert u dus op een milieuvriendelijke manier de groei van planten en bloemen.

  • Bevordert een vruchtbare bodem
  • Voorkomt ziektes
  • Verbetert de waterhuishouding
  • Goede vervanger van kunstmest
  • Natuurvriendelijk

‘Tegel eruit, boompje erin’
De gemeente Harlingen doet niet alleen mee aan de landelijke compostdag, maar ook aan de actie: ‘Tegel eruit, boompje erin’. Tijdens de actiedag op 29 maart 2019 organiseert de gemeente samen met het Nordwin College, IVN Natuureducatie, Tuinadviescentrum Gerard Bruin en Westra Groenrecycling diverse acties voor de inwoners. Kijk voor alle informatie op: https://www.harlingen.nl/inwoners/tegel-eruit-boompje-erin_43394/

Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA