Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

De Elfwegentocht is gestart!

We zijn los, de Elfwegentocht is begonnen! 14 dagen lang rijden al onze kranen, trekkers, shovels, auto's en overige machines fossielvrij op Blauwe Diesel.

Samen met alle Freonen van Fossylfrij Fryslân werken wij aan de hand van verschillende thema's en activiteiten aan een duurzamer en fossielvrij Friesland. Een van de activiteiten is de Elfwegentocht waaraan inmiddels heel veel bedrijven, scholen, overheden en andere instanties meedoen. Alle deelnemers doen hun best om 14 dagen lang volledig fossielvrij te reizen of te werken. 

Ons machinepark volledig vervangen door elektrische machines is (nog) niet mogelijk, maar 14 dagen werken zonder het gebruik van fossiele brandstoffen gaat ons zeker lukken! De komende twee weken werken al onze machines namelijk op Blauwe Diesel. Deze diesel wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, is CO2 neutraal en is volledig biologisch afbreekbaar. 

De Elfwegentocht wordt op 14 juli feestelijk afgesloten met de grootste optocht van duurzame voertuigen ooit. De route loopt van Drachten naar Leeuwarden en Rijkswaterstaat heeft speciaal voor de Parade 13,5 km snelweg en naastgelegen vaart afgesloten. 

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze deelname aan de Elfwegentocht! 

Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA