Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Landelijke Compostdag 2018

Aanstaande zaterdag 17 maart is het Landelijke Compostdag. Net als voorgaande jaren wil gemeente Harlingen dit moment aangrijpen om haar inwoners te belonen voor het scheiden van groen- en huishoudelijk afval. De gemeente biedt daarom samen met Westra Groenrecycling BV gratis compost aan haar inwoners aan.

Op vrijdag 16 maart kunnen inwoners van gemeente Harlingen van 13.00 tot 16.00 uur gratis compost afhalen op het parkeerterrein van de Waddenhal. Per voertuig mag maximaal halve kuub worden meegenomen. Hoewel er een flinke berg compost zal liggen, geldt het motto: “OP=OP”.

Compost als bodemverbeteraar
Met compost kunt u op een milieuvriendelijke manier de groei van de bloemen en planten in uw tuin stimuleren. Dankzij het gebruik van compost is minder (kunst)mest nodig, wordt de waterhuishouding in de bodem op een natuurlijke manier geregeld en ontstaat er natuurlijke balans in de bodem.

Circulaire economie
Westra is lid van de Vereniging Circulair Friesland. Dat betekent dat het bedrijf zich samen met andere bedrijven, overheden en organisaties wil inzetten om een circulaire economie te realiseren. De samenwerking tussen gemeente Harlingen en Westra Groenrecycling bij het aanbieden van gratis compost is een positieve bijdrage aan het doel om duurzame kringlopen te sluiten. Compost is een echt kringloopproduct: organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.

Ook inwoners van gemeente Waadhoeke kunnen profiteren van gratis compost. Kijk hier​ voor de mogelijkheden.

Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA