Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Groenrecycling ontvangt certificaat Keurcompost

Harlingen - Bij Westra Groenrecycling BV is vanaf nu compost verkrijgbaar met het certificaat ‘Keurcompost’. Het certificeringstraject is positief afgesloten en het keurmerk mag nu officieel gebruikt worden.

In Harlingen predikt nu het Keurcompost certificaat op een vlag en bij de ingang van het kantoor. ‘Dit certificaat geeft onder andere aan dat ons composteringsproces goed verloopt’. Aldus beheerder op locatie Gosse Stellingwerf. ‘Onze taak zit nu in het uitleggen van de toepassingsmogelijkheden en voordelen van dit product aan bestaande en potentiele klanten. De positieve aspecten van Keurcompost zijn inmiddels nadrukkelijk door land en tuinbouw erkend. ’ vult directeur Feite Westra aan.

Voor de land- en tuinbouw vormt de bodem de belangrijkste productiefactor: een gezonde, vruchtbare bodem is essentieel voor structureel hoge gewasopbrengsten. Goede en zuivere compost, die aan alle strenge eisen voldoet. Keurcompost biedt die garantie.

Met behulp van de Economische waardekaart wordt inzichtelijk welke besparingen Keurcompost met zich meebrengt. Landbouwcompost activeert het bodemleven, wat belangrijk is bij het terugdringen van ziekten die in de bodem ontstaan. Dankzij Keurcompost neemt de weerbaarheid van de bodem toe. Bovendien zorgt de compost – dankzij de grote hoeveelheid effectieve organische stof – voor een voedingsbuffer. En doordat de bodem sneller opwarmt, groeien gewassen in het voorjaar sneller. Landbouwcompost heeft een constante samenstelling, is het hele jaar toepasbaar en is eenvoudig te verwerken met een breedstrooier. De keurcompost is uiteraard ook geschikt voor particulier gebruik. De keurcompost kan in Harlingen worden afgehaald of bij de klant op locatie worden bezorgd en eventueel verwerkt.

 

lees meer

Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA